Inspiratie, nieuws en tips.

Pensioen­fonds Atradius brengt haar pensioen onder bij Zwitserleven

Zwitserleven neemt per 1 november 2021 de pensioenaanspraken en -rechten over van Stichting Pensioen­fonds Atradius Nederland i.l. In totaal gaat het om ruim 1400 deelnemers en een belegd pensioenvermogen van €455 miljoen.

Leestijd 5 minuten

Succesvolle samenwerking tussen Zwitserleven en ACTIAM wordt voortgezet

We zijn erg blij met goed nieuws over onze samenwerking met onze vermogens­beheerder ACTIAM. Ons moederbedrijf Athora Netherlands kondigt aan dat het een overeenkomst heeft gesloten tot de verkoop van vermogens­beheerder ACTIAM aan Cardano Group.

Leestijd 4 minuten

Zwitserleven doet weer mee aan de Pensioen 3-daagse

Op 2, 3 en 4 november is de Pensioen 3-daagse. Dit is een initiatief van Wijzer in Geldzaken en het Ministerie van Financiën. Bedrijven bundelen hun krachten om tijdens deze dagen de consument pensioen bewuster te maken.

Leestijd 2 minuten

Athora publiceert halfjaarcijfers; groei Zwitserleven zet voort.

Athora Netherlands heeft haar cijfers over de eerste helft van 2021 bekend gemaakt. Ze meldt een gestegen onderliggend resultaat en een stabiele solvabiliteitspositie. De commerciële resultaten van Zwitserleven laten zien dat de groei in pensioenen doorzet.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten

ASN Duurzaam Mix­fonds wordt opgeheven

Per 14 september 2021 stopt ASN Impact Investors met het ASN Duurzaam Mix­fonds.

Leestijd 1 minuten

Uitstel wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding

De beoogde ingangsdatum van de wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 is opnieuw uitgesteld. Door de val van het kabinet is er nog geen overleg over het wetsvoorstel geweest.

Leestijd 2 minuten

Dividend­uitkering 2021 Zwitserleven beleggings­fondsen

Op vrijdag 7 mei 2021 hebben onderstaande Zwitserleven beleggings­fondsen dividend uitgekeerd.

Leestijd 2 minuten

Vijf nieuwe duurzame beleggings­fondsen in VrijBeleggen

Met ons beleggingsbeleid dragen we bij aan een mooiere wereld. Daarom kan een deelnemer in VrijBeleggen vooral kiezen voor fondsen die duurzame beleggingen tot doel hebben of ES-kenmerken promoten. En die keuze is vanaf nu ruimer.

Leestijd 2 minuten