Inspiratie, nieuws en tips.

Hoe gaat het met de bijen en bomen van Zwitserleven?

Zwitserleven zet zich al jaren in voor het behoud van biodiversiteit. We zijn trots op onze samenwerking met Trees for All en we hebben bijenkolonies in de tuin van ons kantoorpand in Amstelveen.

Leestijd 3 minuten

Geen lockdown pensioen - Vrijheid in aanwenden van uw pensioenpot

Het nieuwe pensioenstelsel geeft deelnemers inzicht in hun pensioenpot, maar helaas geen volledige vrijheid in keuze van de pensioenuitvoerder. Een opinieartikel over het nieuwe pensioenstelsel en de wensen van deelnemers.

Leestijd 4 minuten

PensioenAvond 40-55 jaar

Op 21 april organiseerde Zwitserleven de PensioenAvond voor 40-55 jaar. Het was een geslaagd webinar.

Leestijd 2 minuten

De Wet Verbeterde Premie­regeling is de optimale invulling van het pensioenakkoord.

Wat maakt het verschil tussen de twee smaken binnen het nieuwe pensioenstelsel? En wat kunt u als adviseur doen in gesprek met de werkgever? We zetten de aandachtspunten op een rij.

Leestijd 4 minuten

Het nieuwe pensioenstelsel: Wel of niet gelijke premie voor iedereen?

Het nieuwe pensioenstelsel gaat ervan uit dat er in de toekomst geen onderscheid meer is naar leeftijd in wat er voor de betreffende deelnemers voor hun pensioen wordt ingelegd. Wat betekent dit voor u als werkgever?

Leestijd 2 minuten

Het UPO 2021 voor deelnemers.

Vanaf begin april zal het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2021 gedownload kunnen worden in MijnZwitserleven. Dit geldt zowel voor de middelloon- en eindloon­regelingen (DB) als voor de beschikbare premie­regelingen (DC).

Leestijd 2 minuten

Meer inzicht in duurzame beleggingen.

Zwitserleven volgt de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid in de financiële sector (SFDR). Bekijk wat dit betekent voor de informatie over onze producten en ons duurzame beleggingsbeleid.

Leestijd 5 minuten

‘Staak verplichte gelijke behandeling slapers en gepensioneerden’

Schrap het wetsartikel dat gelijke behandeling van slapers en gepensioneerden verplicht, stelt Lennaert van Anken, Head Buy-out & Corporate Development bij Zwitserleven.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven PPI doorbreekt de grens van 1 miljard beheerd vermogen.

Het pensioenvermogen bij de PPI van Zwitserleven is gestegen naar 1,04 miljard euro. Daarmee is het beheerd vermogen ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerd jaarverslag.

Leestijd 4 minuten