Verduurzaming 2 fondsen.
ImageBeleggen, Duurzaam

Verduurzaming 2 fondsen.

ImageLeestijd 3 minuten

De eerder aangekondigde verduurzaming van het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds en Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds gaat per 18 mei 2020 plaatsvinden. De oorspronkelijke datum van 24 maart 2020 bleek niet haalbaar door de volatiliteit op de financiële markten.

Vanaf 18 mei 2020 wordt het beleggingsbeleid van het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds en Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds duurzamer. Beide fondsen beleggen onder andere in 4 regiofondsen: de ACTIAM Responsible Index Funds Equity (ARIFE’s). Deze gaan een duurzamer beleggingsbeleid voeren.

Wat betekent dit concreet?

Ondernemingen worden voortaan beoordeeld of ze zich kunnen en willen aanpassen en voorbereiden op maatschappelijke veranderingen zoals de energietransitie. Doen ze dit onvoldoende? Dan sluiten we deze bedrijven voortaan uit van belegging. Daarnaast houden de ARIFE’s bij de uitvoering van het beleggingsbeleid rekening met ESG-scores en water- en koolstofdioxidevoetafdrukken van ondernemingen waarin wordt belegd. Ook verandert de fondsstructuur.

Meer informatie hierover, en over de verduurzaming is te vinden in de toelichting en het Addendum.


Dit artikel is gepubliceerd op 06 mei 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

Kwartaalupdates Zwitserleven pensioenbeleggingen nu als video

Vanaf nu lichten we de kwartaal­rendementen van de beleggingen toe in een video. Hiermee willen we het bewustzijn van pensioenbeleggingen vergroten.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2024.

Elk kwartaal brengt Cardano Asset Management (de fonds­beheerder van de Zwitserleven fondsen) verslag uit over de manier waarop zij haar duurzame beleggingsbeleid uitvoert.

Leestijd 2 minuten

Aanpassing in de verdeling van beleggingen binnen Duration Fondsen vanaf 1 januari 2024

Aanpassing in de verdeling van beleggingen binnen Duration Fondsen vanaf 1 januari 2024

Leestijd 2 minuten

Cardano Asset Management lanceert het Zwitserleven Credits Hypotheken Mix­fonds.

De beleggingscategorie hypotheken zal stapsgewijs worden toegevoegd aan het fonds.

Leestijd 2 minuten