Werken aan een duurzamere wereld: een ethische en fiduciaire plicht
ImageAbout Zwitserleven, Sustainability

Werken aan een duurzamere wereld: een ethische en fiduciaire plicht

ImageReadtime 2 minutes

De COVID-19 pandemie is een van de zwaarste volksgezondheidscrises uit de recente geschiedenis. Het afgelopen jaar is de Nederlandse aanpak erop gericht om het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Risico’s van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit mogen we niet uit het oog verliezen.

Zwitserleven werkt nadrukkelijk en actief mee aan oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, ontbossing en waterschaarste. Deze thema’s spelen een belangrijke rol in onze beleggingsbeslissingen. In toenemende mate vraagt ook de wetgever om transparantie vanuit pensioenaanbieders. Zo is onlangs de Europese SFDR van kracht geworden.

Ruud Halders (Responsible Investment Officer) laat u in deze subsessie zien hoe Zwitserleven de impact in kaart brengt, zodat werknemers, werkgevers en adviseurs meer inzicht krijgen in hoe duurzaam beleggingen zijn. Ook gaat hij in op de praktische implicaties van de SFDR en gaat in op hoe de adviseur de classificatie en toegenomen transparantie kan gebruiken bij het vergelijken van aanbieders.

Unfortunately, we cannot display this video because we do not have permission. For this video you must agree to "All cookies".

Bekijk meer sessies van het online PensioenEvent, o.a. over het nabestaandenpensioen en de Wet pensioenverdeling bij scheiden, de Zwitserleven PPI en hoe we werknemers actiever kunnen betrekken bij hun pensioen.


This article is published on 15 June 2021

Maybe you'll find this interesting too:

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2024.

Elk kwartaal brengt Cardano Asset Management (de fondsbeheerder van de Zwitserleven fondsen) verslag uit over de manier waarop zij haar duurzame beleggingsbeleid uitvoert.

Readtime 2 minutes

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Readtime 2 minutes

The Zwitserleven feeling. It is a feeling we share

The Zwitserleven feeling becomes more profound when shared with loved ones. We aspire to encourage employees to reflect on retirement.

Readtime 2 minutes

Lancering van het nieuwe Zwitserleven gevoel.

In de merkcampagne ‘Een gevoel dat we delen’ staan niet alleen pensioengenieters centraal. Ook de personen die meegenieten van het Zwitserleven gevoel.

Readtime 4 minutes