Verduurzaming fondsen, verzending UPO

Verduurzaming fondsen, verzending UPO

Verduurzaming Zwitserleven Wereld Aandelenfonds en Index Wereld Aandelenfonds

Vanaf 24 maart 2020 wordt het beleggingsbeleid van het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds en Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds duurzamer. Beide fondsen beleggen onder andere in 4 regiofondsen: de ACTIAM Responsible Index Funds Equity (ARIFE’s). Deze gaan een duurzamer beleggingsbeleid voeren.

Wat betekent dit concreet?
Ondernemingen worden voortaan beoordeeld of ze zich kunnen en willen aanpassen en voorbereiden op maatschappelijke veranderingen zoals de energietransitie. Doen ze dit onvoldoende? Dan sluiten we deze bedrijven voortaan uit van belegging.
Daarnaast houden de ARIFE’s bij de uitvoering van het beleggingsbeleid rekening met ESG-scores en water- en koolstofdioxidevoetafdrukken van ondernemingen waarin wordt belegd. Ook verandert de fondsstructuur.

Meer informatie leest u in de toelichting en het Addendum.

Het UPO valt binnenkort weer op de mat van deelnemers

De verzending is gestart van de Uniform Pensioenoverzichten (UPO’s) 2020, over het pensioen in 2019. De ontvangers zijn actieve deelnemers en pensioengerechtigden, zowel DB als DC. Afhankelijk van de opgegeven verzendvoorkeur krijgen ze het UPO per post of e-mail. Wie geen verzendvoorkeur heeft opgegeven krijgt een brief. Deze kondigt aan dat het UPO klaarstaat op MijnZwitserleven en bevat een verzoek om te kiezen voor digitale informatie. 

Planning
We beginnen met het verzenden van de UPO’s van het i-Pensioen. Daarna volgen de UPO’s van de beschikbare premiepensioenen. Deelnemers of pensioengerechtigden die van beide soorten een polis hebben, krijgen hun UPO’s zoveel mogelijk op één moment.

Voor de gewezen deelnemers zetten we wel een UPO klaar op MijnZwitserleven, maar zij krijgen er dit jaar geen bericht over.

Veranderingen 
De grootste verandering dit jaar op het UPO is toevoeging van een tekstblok met drie scenario’s van de koopkracht van het pensioen: “Wat als het mee- of tegenzit.”

Vragen? Neem contact op met uw internal accountmanager bij Zwitserleven

Pensioen kopen ook voor u beschikbaar

‘Pensioen kopen’ is vorig jaar succesvol geïntroduceerd. Vanaf zes maanden voor de pensioendatum kan een deelnemer online kiezen voor uitstellen, vervroegen, afkoop of kopen van een vast pensioen. Een deelnemer kan deze keuzes maken voor alle opgebouwde pensioenpolissen bij Zwitserleven.

De module ‘Pensioen kopen’ in MijnZwitserleven is nu ook voor u beschikbaar. Heeft een deelnemer uw advies gevraagd bij het maken van keuzes voor zijn pensioen? Dan kunt u de pensioengegevens van de deelnemer online inzien en keuzes voor de deelnemer maken.

Adviesaanvraag in uw berichtenbox
Heeft een deelnemer advies nodig? Via een zoekfunctie op postcode kiest een deelnemer een adviseur. U ontvangt in uw berichtenbox de adviesaanvraag van de deelnemer. We vragen de deelnemer om eerst contact met u op te nemen om afspraken te maken over uw dienstverlening. De deelnemer kan u vervolgens toestemming geven om de pensioengegevens online in te zien, advies te geven én de keuzes te maken.

Online inzicht in pensioengegevens
Als adviseur heeft u dezelfde mogelijkheden als de deelnemer. U ziet alle gegevens van de deelnemer en de opgebouwde pensioenen bij Zwitserleven. Is een deelnemer akkoord met uw advies? Dan ondertekenen de deelnemer en de eventuele partner met SMS. Het is een volledig digitaal proces. We zijn trots op weer een mooie stap in de digitalisering en verduurzaming van onze dienstverlening.

Heeft u vragen over de module Pensioen Kopen? Neem dan contact op met uw Internal Accountmanager.

Zwitserleven klant Q&A coronavirus

Het coronavirus heeft momenteel een groot effect op ons dagelijks leven. Wellicht krijgt u veel vragen van klanten die een pensioen hebben bij Zwitserleven. Wij hebben voor u een klant Q&A gemaakt.