Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met het partnership wil Zwitserleven bijdragen aan de toekomst van een van de meest gerenommeerde orkesten van Nederland. Het Koninklijk Concertgebouworkest geldt zelfs als een van de top 3-orkesten in de wereld en een kweekvijver van jong muzikaal talent. Al meer dan 130 jaar brengt het orkest een inspirerend repertoire aan een wereldwijd publiek. Het partnership biedt Zwitserleven/Athora Netherlands en het Koninklijk Concertgebouworkest de mogelijkheid om met de kracht van klassieke muziek waardevolle herinneringen te maken en te delen.
Annemieke Visser-Brons, CCO Athora Netherlands/Zwitserleven
“We voelen ons erg verwant met onze stadsgenoot het Koninklijk Concertgebouworkest dat elke uitvoering opnieuw, waardevolle muzikale herinneringen deelt met haar publiek. Dat gevoel sluit naadloos aan bij de nieuwe positionering van Zwitserleven: het gevoel dat we delen. Mooie momenten zijn waardevoller als je ze kunt delen, met familie, met vrienden en dierbaren. Daarom zijn we ongelooflijk trots op dit partnership, waarmee Athora Netherlands via ons merk Zwitserleven, het mogelijk maakt dat het Koninklijk Concertgebouworkest nog meer waardevolle herinneringen kan maken en delen met onze klanten: mensen die hun pensioen opbouwen of al van hun pensioen genieten, adviseurs, werkgevers, pensioenfondsen en nationale en internationale partners.”.
Dominik Winterling, algemeen directeur Koninklijk Concertgebouworkest
“Deze samenwerking sluit naadloos aan bij onze missie om zo veel mogelijk mensen te raken met de transformerende kracht van klassieke muziek. Net als Zwitserleven geloven wij dat een gevoel versterkt wordt als je het deelt met anderen, zoals de beleving van het publiek tijdens een concert. Dit is een bijzondere kans om het ‘Zwitserleven-gevoel’ te versterken en samen onvergetelijke momenten te creëren.”
Over het Koninklijk Concertgebouworkest
Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt gerekend tot de absolute wereldtop. Bij de geroemde klank van het orkest speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw een belangrijke rol. Bepalend voor de statuur van het orkest is ook de invloed van de orkestmusici en de zeven chef-dirigenten die het orkest heeft gekend: Willem Kes, Willem Mengelberg, Eduard van Beinum, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Mariss Jansons en Daniele Gatti.
Sinds het seizoen 2022/2023 is de Finse dirigent Klaus Mäkelä aan het orkest verbonden als artistiek partner. Vanaf 2027 zal hij als chef-dirigent op de bok staan. Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft jaarlijks zo’n tachtig concerten in Het Concertgebouw en veertig op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, streams, radio- en tv-uitzendingen, cd’s en dvd’s. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op voor het orkestvak. In Concertgebouworkest Young komen talenten van veertien tot en met zeventien jaar uit heel Europa samen.
Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt mede gefinancierd door het Ministerie van OCW, de Gemeente Amsterdam, sponsoren, fondsen en vele donateurs wereldwijd. Het grootste deel van de inkomsten wordt gegenereerd door concertopbrengsten in binnen- en buitenland.
This article is published on 22 April 2024