Nieuws en tips voor adviseurs.

Webinar: een vooruitblik op het pensioenbedrijf.

De overname door Athora is afgerond, waarmee Zwitserleven nu een nieuwe eigenaar heeft. Bekijk het webinar waarin onze nieuwe aandeelhouder zich voorstelt.

Leestijd 2 minuten

Verkoop VIVAT aan Athora en Nationale-Nederlanden afgerond.

De verkoop van alle aandelen in VIVAT aan Athora en Nationale-Nederlanden is afgerond. Athora heeft 100% van de aandelen in VIVAT overgenomen van Anbang en de aandelen van VIVAT Schade­verzekeringen direct doorverkocht aan Nationale-Nederlanden.

Leestijd 2 minuten

Uitstel wijziging voor­waarden en prospectus ASN Beleggings­fondsen.

ASN Beleggings­instellingen Beheer B.V. heeft besloten om de voorgenomen wijziging ASN Beleggings­fondsen uit te stellen.

Leestijd 2 minuten

Athora en NN Group verkrijgen verklaringen van geen bez­waar van DNB.

Athora heeft een verklaring van geen bez­waar ontvangen van De Nederlandse Bank (DNB) voor de overname van VIVAT. NN heeft ook een verklaring van geen bez­waar verkregen van DNB voor de daaropvolgende overname van VIVAT Schade.

Leestijd 2 minuten

Verduurzaming 2 fondsen uitgesteld.

Voor het Zwitserleven Wereld Aandelen­fonds en Zwitserleven Index Wereld Aandelen­fonds worden de voorgenomen aanpassingen aan het beleggingsbeleid uitgesteld.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven gaat 2000 bomen aanplanten.

Zwitserleven gaat bossen aanplanten met het geld van kleine pensioenen. Doordat hele kleine pensioenen komen te vervallen komt er € 15.000,- beschikbaar dat Zwitserleven wil gebruiken voor het aanplanten van bomen.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven maatregelen vanwege COVID-19.

Nu de impact ook heel Nederland raakt, heeft Zwitserleven in lijn met het Kabinetsbesluit verdere maatregelen genomen om haar medewerkers en hun families te beschermen.

Leestijd 2 minuten

Wijziging voor­waarden en prospectus ASN Beleggings­fondsen.

Per 20 maart 2020 wijzigt het prospectus van ASN Beleggings­fondsen N.V. Deze zal worden vervangen door het prospectus van ASN Beleggings­fondsen UCITS N.V. en het prospectus van ASN Beleggings­fondsen

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven koploper MVO-beleid.

Zwitserleven behoort, met haar moederbedrijf VIVAT, weer tot de koplopers op MVO-beleid. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek Eerlijke Verzekeringswijzer.

Leestijd 2 minuten