Nieuws en tips voor adviseurs.

We gaan in gesprek om ontbossing tegen te gaan.

De gevolgen van ontbossing zijn groot: bomen-, planten- en diersoorten die voorgoed verdwijnen, de CO2-uitstoot in de atmosfeer neemt toe en de kwaliteit van de lucht die we inademen neemt af. We gaan in gesprek om ontbossing tegen te gaan.

Leestijd 3 minuten

Duurzaam of greenwashed?

Europa wil dat beleggers transparanter zijn over klimaatrisico’s in hun portefeuille en duurzaamheid. Ontdek hoe het met de fondsen van Zwitserleven staat.

Leestijd 3 minuten

Engagement in de palmoliesector.

Hoe kunnen we de ontginning van palmolie verduurzamen? Kunnen invloedrijke bedrijven in de palmoliesector voor een gedragsverandering zorgen? Zwitserleven en ACTIAM gaan het gesprek aan.

Leestijd 3 minuten

Duurzaamheidsinformatie

Voor onze pensioen­regelingen integreren we duurzaamheidsrisico’s in onze investeringsbeslissingen. We volgens de drie kwalificaties die zijn vastgelegd in de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid in de financiële sector.

Leestijd 4 minuten

Hoge BREAAM-score voor VIVAT.

Het hoofdkantoor van in Amstelveen is pasgeleden weer getoetst op duurzaamheid volgens de BREEAM-methodiek. Het resultaat: als 1 van de 2 gebouwen in Nederland is het hoofdkantoor in Amstelveen gecertificeerd voor zowel asset, beheer als gebruik.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven investeert in groener Nederland.

Zwitserleven heeft onlangs belegd in de groene obligatie van de Nederlandse staat. Dit maakt het voor Zwitserleven mogelijk om geld aan de overheid te lenen met de garantie dat dat geld alleen in duurzame projecten wordt gestopt.

Leestijd 2 minuten

Onze beleggingsovertuigingen.

Met behulp van investment beliefs, of het vastleggen van beleggingsbeginselen, leggen we de basis voor de manier waarop we beleggen.

Leestijd 2 minuten

Duurzaamheidsscores fondsen.

Omdat we open en transparant zijn over ons beleggingsbeleid staan nu ook de ESG-scores, CO2-uitstoot en watergebruik van onze beleggings­fondsen op onze fondsenpagina. Neem een kijkje.

Leestijd 3 minuten