Inspiratie, nieuws en tips.

Puur voor later.

Voor ons is Het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij. Lees meer over ons beleggingsbeleid en wat we tot nu toe bereikt hebben. 

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven plant 2.000 bomen in Noord-Brabant.

Zwitserleven heeft een eigen bos aangeplant met het geld dat beschikbaar is gekomen door de vervallen heel kleine pensioenen. Het Groene Woud in Brabant is vanaf vandaag 2.000 bomen rijker en heeft nu een eigen ‘Zwitserleven-bos’.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven verdubbelt donaties aan Trees for All

Van de totale opbrengst worden nieuwe bomen aangeplant door Trees for All. Doe mee en doneer, en maak zo ook kans op een Zwitserleven goodiebag.

Leestijd 3 minuten

Brede coalitie van beleggers roept bedrijven op om ontbossing te stoppen.

Zwitserleven gaat, samen met 8 andere financiële instellingen, bedrijven oproepen om te stoppen met ontbossing. Dit is onderdeel van een nieuw engagementprogramma van ACTIAM, vermogens­beheerder van Zwitserleven.

Leestijd 4 minuten

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor u?

Wat houdt het nieuwe pensioenstelsel in? En wat betekent dit voor uw pensioen­regeling bij Zwitserleven? We zetten de punten op hoofdlijnen voor u op een rij.

Leestijd 6 minuten

VIVAT maakt halfjaarcijfers en nieuwe strategie bekend; focus op pensioen.

VIVAT heeft haar cijfers over de eerste helft van 2020 bekendgemaakt evenals de nieuwe strategische koers. VIVAT zal haar productaanbod gaan vereenvoudigen en zich gaan richten op de pensioenmarkt.

Leestijd 2 minuten

Het is nu al op - Earth Overshoot Day .

Zaterdag 22 augustus is het Earth Overshoot Day. De dag dat de wereld de natuurlijke grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt, die de aarde ons in een heel jaar kan geven.

Leestijd 2 minuten

Haal meer uit uw spaargeld.

Wilt u geld apart houden voor later? Lees hier welke aandachtspunten belangrijk zijn om meer uit uw spaargeld te halen.

Leestijd 5 minuten

Verduurzaming van Zwitserleven fondsen afgerond.

De Zwitserleven fondsen zijn nu volledig duurzaam. Ondernemingen worden voortaan beoordeeld of ze zich kunnen en willen aanpassen en voorbereiden op maatschappelijke veranderingen zoals de energietransitie.

Leestijd 4 minuten