Inspiratie, nieuws en tips.

Pensioen­fonds Atradius brengt haar pensioen onder bij Zwitserleven

Zwitserleven neemt per 1 november 2021 de pensioenaanspraken en -rechten over van Stichting Pensioen­fonds Atradius Nederland i.l. In totaal gaat het om ruim 1400 deelnemers en een belegd pensioenvermogen van €455 miljoen.

Leestijd 5 minuten

Succesvolle samenwerking tussen Zwitserleven en ACTIAM wordt voortgezet

We zijn erg blij met goed nieuws over onze samenwerking met onze vermogens­beheerder ACTIAM. Ons moederbedrijf Athora Netherlands kondigt aan dat het een overeenkomst heeft gesloten tot de verkoop van vermogens­beheerder ACTIAM aan Cardano Group.

Leestijd 4 minuten

Athora publiceert halfjaarcijfers; groei Zwitserleven zet voort.

Athora Netherlands heeft haar cijfers over de eerste helft van 2021 bekend gemaakt. Ze meldt een gestegen onderliggend resultaat en een stabiele solvabiliteitspositie. De commerciële resultaten van Zwitserleven laten zien dat de groei in pensioenen doorzet.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten

ASN Duurzaam Mix­fonds wordt opgeheven

Per 14 september 2021 stopt ASN Impact Investors met het ASN Duurzaam Mix­fonds.

Leestijd 1 minuten

Engagementprogramma tegen ontbossing wint prijs.

Zwitserleven heeft zich vorig jaar aangesloten bij een initiatief met 8 andere beleggers om ontbossing binnen hun beleggingen een halt toe te roepen. Het engagementprogramma ontving op 28 juni 2021 de ‘ESG Engagement Initiative of the Year’-award.

Leestijd 2 minuten

Waterbesparing bij Zwitserleven

Al een jaar of drie gaan we bij Zwitserleven duurzaam om met water in onze panden. Zo maken we gebruik van een simpele oplossing die leidt tot minder watergebruik en het snel opsporen van lekkages. En we kijken continu naar nieuwe mogelijkheden om nog meer water te besparen.

Leestijd 2 minuten

Zwitserleven viert 120-jarig bestaan.

Zwitserleven viert haar 120-jarig jubileum. Tijdens het Zwitserleven PensioenEvent zal de Amstelveense pensioenverzekeraar terugblikken op 120 jaar Zwitserleven en proosten op de toekomst.

Leestijd 2 minuten

Hoe gaat het met de bijen en bomen van Zwitserleven?

Zwitserleven zet zich al jaren in voor het behoud van biodiversiteit. We zijn trots op onze samenwerking met Trees for All en we hebben bijenkolonies in de tuin van ons kantoorpand in Amstelveen.

Leestijd 3 minuten